15 Mayıs 2011

Gerçek Sınav Şifresi


meraba arkadaşlar.. uzun zamandır bloğumuzdan ayrıydım ama sanılmasın ki bu bloğu unuttuğumdan, aksine bloğa faydalı şeyler yazmak için araştırma yapıyordum.. ve sonunda mükkemmel bir bilgiyle karşınızdayım.. kağıt kalemleri hazırlayın arkadaşlar çünkü çok önemli bir bilgiyi sizlerle paylaşmak üzereyim.. "sınavlardan geçmenin kesin çözümü!".. yanlış duymadınız vereceğim bilgiler sayesinde artık kimse sınavlardan kalmayacak!!..

<< Bu çocuk bir dahi. (Costa Blanca News)>>

bilindiği gibi hepimizin öğrencilik yıllarının bir numaralı kabusu olan sınavlar ünlü düşünür sinan kaya sayesinde artık sorun olmaktan çıkıp adeta birer çocuk oyuncağı hâline geliyor.. işte yapmanız gerekenler:

* öncelikle sınava giriceğimiz yere en az 1 saat erken gidiyoruz arkadaşlar.. sınava doğru sınava girilecek olan sınıfın kapısı kalabalıklaşmaya başlayacaktır.. kalabalığın içine girin ve kendinize son derece güveniyormuş, sınavdan kesinlikle iyi bir not alıcağınız imajı yaratın (bunu yapmak zor diil, yüzde hafif bir gülümseme ile sanki bildiklerinizi tekrar ediyormuş gibi içinizden bir şeyler mırıldanın).

<< Sınavlar artık çocuk oyuncağı. (New York Times)>>

* bu hâlinizi farkeden bir kaç çakal yanınıza gelip "kanka n'aptın çalıştın mı?" gibi sorular sormaya başlayacaktır, başınızdan savın.. çünkü bize gerekli olan onlar değil tam aksine kendine güveni olmayan, ezberci eğitime tamamen teslim olmuş, bildiğini bile bilmeyen tiplere odaklanmanız gerek.. bunun en güzel adayları da genelde çirkin (varsa gözlüklü) kızlardır.. onlar muhtemelen sabahın 4'üne kadar çalışmış fakat gene de sınavda pek bir şey yapamayacaklarını zannetmektedirler.. evet arkadaşlar bu bölümde biraz insan sarrafı olmamız gerekmektedir.. bu arkadaşların arasına girip "nasıl çalıştınız mı, bence çok kolaydı yea" diyip güvenlerini iyice kaybetmelerini sağlayın.. daha sonra "isterseniz önüme oturun ben bitirince size de söylerim" deyip bu tip kendine güveni olmayan inekleri sınavda etrafınıza alın.. önünüze, arkanıza, sağınıza, solunuza ne kadar inek varsa toplayın.. unutmadan, bu kişilerin saf, iyi niyetli, vicdan sahibi olmalarına da özen gösterin.. nedenini birazdan söylicem..

*
şimdi geldik işin en kolay bölümüne arkadaşlar.. sınav saati.. sadece bekleyin.. etrafınıza topladığınız adeta sınav sisteminin size doğru yönelttiği silahlara bir kalkan olarak kullandığınız saf, iyi niyetli ve inek arkadaşlarınızın sınavlarını bitirmelerini bekleyin.. daha sonra birinci sorudan başlayarak hepsini bu arkadaşlara sorun.. çünkü onlar sabahlara kadar çalıştılar ve aslında hepsini yaptılar.. bunlar hani şu "ya sınavım çok kötü geçti" deyip en az 8o alan kişiler.. onlara kızmayın, onları kullanın.. ikinci maddenin sonunda bahsettiğimiz vicdan meselesi işte burada ön plana çıkıyor.. sınavdan önce sınava çok iyi hazırlandıkları hâlde kendilerine olan güvensizliklerinden dolayı sizi sınavda bir kurtarıcı olarak görmeleri nedeniyle sınavlarını bitirdikten sonra ve sizin onlardan yardım istediğinizi görünce içlerinde bir vicdan muhasebesi yapıp "sorular hep benim çalıştığım yerden geldi (gerizekalı sen zaten her yere çalıştın başka nerden gelicek.. tamam sakinim..), ama gelmeseydi o bana yardım edicekti yani benim de şimdi ona yardım etmem gerek.." diyerek size yardım etmek zorunda olduklarını hissedeceklerdir.. korkmayın, söylediklerini aynen yazın.. nerden baksan 6o puan cebinizde..

<< Asrın çözümü. (Daily Express)>>

evet arkadaşlar artık ne yaz okulu, ne vize, final haftası ne de mezun olma derdi kafanızı meşgul etmeyecek.. okullar artık daha eğlenceli bir hâl alıcak.. şimdi okulunuza gidin ver derslerinizin tadını çıkarın..